Zkrotit digitální šelmy

Ke knize Future On! Bohumila Kartouse

Druhá kniha našeho předního experta na vzdělávání ukazuje, jak se proměňují podmínky lidského života v současné digitální džungli. Přichází také s desaterem digitální odolnosti, které by čtenářům mohlo pomoci s orientací ve spletitém a nestálém přetechnizovaném světě.

Kniha Future On! Bohumila Kartouse navazuje na autorovu o pět let starší prvotinu No Future!, což byl kritický traktát na téma nutnosti reformy českého školství podle aktuál­ních společensko­-technologických trendů, abychom nezůstali navždy „zakletí“ v dobách Rakouska­-Uherska. Kartous, který působí jako poradce na ministerstvu školství, je mediálně známý i jako mluvčí českých elfů, bojujících v kyberprostoru s dezinformační scénou, a coby profesionální provokatér společenské diskuse. Je tedy poměrně dobře obeznámen s nástrahami digitální džungle a umí svou věc účinně komunikovat s veřejností. Předvedl to například v ostré internetové debatě s neoblomným – a mnohdy demagogickým – obhájcem svobody slova, herním vývojářem Danem Vávrou.

 

Digitální dospělost

Future On! poukazuje na současný neblahý civilizační trend, kdy už téměř nedochází k tradiční mezigenerační výměně znalostí a dovedností, která směřuje od starších k mladším. …

Tento článek si přečtou pouze předplatitelé


Předplaťte si Ádvojku

Přihlášení

Kupte si A2 v elektronické podobě