ISSN 1803-6635

hledat

přihlášení

Nosorožec na Nové scéně V roce 1960, kdy měla francouzskou premiéru, byla hra Eugèna Ioneska chápána jako metafora vzniku kolektivistických totalitních režimů. Že se Nosorožec již osm měsíců po této premiéře objevil v Divadle E. F. Buriana, bylo vskutku pozoruhodné... další tipy
Nový snímek Paula Thomase Andersona s názvem The Master bude mít premiéru 12. října... více Čert vem Ratha, hokej i záhadného tvora, natočeného v blízkosti podmořského ropného vrtu nedaloko Britských ostrovů (on už se o něj král rybářů Jakub Vágner postará)... více Modeselektor + Thom Yorke: This... více Nejmladší generace amerického rapu si svojí cestu razí skrze mixtapy... více Poslechněte si pilotní singl The Full Retard nové desky Cancer for Cure veterána brooklynské rapové scény EL-Pho... více
úvod > diskuse > > Signál za signály (č. 2/2...

fórum: Signál za signály (č. 2/2012)

diskusní fórum ke stránce: Signál za signály

ale fuj

Jarda Prudký | 30. leden 2012 14:27

Předem prosím pozdrav vaší matce. A vzkaz, že vám zapomněla cosi vštípit. Totiž, že "do mrtvých se nekope" Neb je to ubohé a sprosté.
Nepochybně máte právo na názor, posuzování a odmítání a nepodporování a .... Ovšem nejen načasováním neuvěřitelně všeobsažné myšlenkové smršti a rozhodně ne bezpředsudečným hodnocením Havlova podílu na současném tristním stavu naší společnosti a někdy i civilizace, jste se sám zařadil do skupiny frustrovaných ubožáků.

RE: ale fuj

Pan Měkký | 22. únor 2012 09:02

Ano, ano, mr. Prudky. Prosím o vymazání jmen diktátorů, zrádců, poslužných občanů z historie, neb psáti možno pouze v módu pochvalném. A až Vy odejdete na věčnost (není neetické hovořit o konci života? není to příliš, ubohému člověku připomínat budoucí smrt?) prosím rovněž o Vaše vymazání... Myslím, že právě Váš příspěvek podtrhuje celý článek... Namísto analýzy - předsudek, namísto tolerance - odsudek... A hlavně nic nepsat, o ničem nepřemýšlet, šoupat láptěmi, žmoulat čepici... Svou matku nepozdravujte, není součástí sporu. Váš neobdivovatel...

ikonismus

martin | 20. leden 2012 22:59

formalne vyborne zpracovane, zbyva jen souhlasit nebo odmitnout a v tu chvili se dostaneme na rovinu osobni. Havel JE IKONA a kazda ikona polarizuje nazory. Souhlasim s tim, ze statni pohreb byl nutnosti, ktery bohuzel ukradl symboly a vylozil znovu ve svem kontextu. tak to proste s ikonami chodi. Pohreb oddelil osobu a symbol, ktery jiz bude zit nezavisle, do cehoz patri i zarazeni do pantheonu ceskych dejin. Havel je mrtev, at zije Havel!

díky

Martin Langer | 19. leden 2012 12:10

Při čtení tohohle článku jsem zažíval stejné pocity, jako při čtení Elementární částice; dnes už systémově odsouhlaseného, ostatně jak jinak, Mišela Hulibrka. Beznadějně pravdivý větřík za který děkuji.

Moc - svoboda - možnost

J-Lo | 18. leden 2012 21:24

"Máme možnost to posoudit a nepodporovat," byla poslední věta, kterou jsem v tomto článku přečetl, protože mám možnost jej posoudit a nepodporovat. Nicméně stejně jako autor článku, nemám možnost (rozuměj moc) zabránit běhu života, běhu vesmíru a běhu věcí, s nimiž nesouhlasím. Mám jen možnost je nesledovat a věnovat se věcem užitečnějším. A za tuto možnost (rozuměj svobodu) - ovšem ne pro sebe, ale naopak pro pana s.d.ch.!!! (toť rozdíl od možností třicet let zpátky!) děkuji i VH.

Nevolnost

Lukáš | 18. leden 2012 17:09

"Nic jiného než láska koneckonců není a vítězství zakládá jen pravdu vítězů, která se stává lží plodící nenávist." Další pseudointelektuální "objektivní" kritika údajného Havlova mýtu, o kterém stejně jako autor ani já nevím a tak se jen divím energii, která některá ega nutí do psaní podobných manifestů. Nevím, proč je pro některé lidi tak lákavé filozoficky analyzovat "obsah" a "formu" (pro mnohé zcela banálního, leč i z praktických ohledů nutného) státního pohřbu. Nevím, kde je zdroj té vaší paranoie, snad v absenci naděje pro všechny ve prospěch osobního spasení, že nebudete jako my (rozuměj "oni") a svou proklamovanou nestrannost budete proti nám ("ostatním") bránit třeba vlastní legálně drženou zbraní - i z tohoto důvodu se mi z podobných textů už dělá nevolno, protože jejich autoři jen manifestují, ale nevěří, jsou vždy generálové po bitvě, ale chybí jim vlastní myšlenka, chybí jim cesta - Havel byl jejich přesný opak. Cítím povinnost se vůči nim vymezit, snad ze stejných pohnutek jaké vás dovedli k sepsání tohoto článku.

RE: Nevolnost

Michal Rusek | 18. leden 2012 21:34

Absolutně s vámi nesouhlasím. I já jsem prošel nejprve obdobím obdivu a i tisku samizdatů za propuštění VH z vězení, abych nakonec nejen pochopil, ale hlavně v praxi zaznamenal, že každá moc korumpuje a osoba VH nebyla výjimkou. Bylo by to na delší vysvětlování, ale kdo pochopit a vidět nechce, nikdy nic nepochopí ani neuvidí. K tomu viz:

http://www.evropsky-rozhled.eu/vaclav-havel-obhajoval-koncept-preventivni-valky/

http://blisty.cz/art/61808.html

post-havel

Pavel Ctibor | 18. leden 2012 15:36

Dobre napsane, diky! Sam jsem ve svem kratkem clanku, umistenem na web a2 v prosinci, nemel silu to tak prehledne a z ruznych stran ohmatat.