ISSN 1803-6635

hledat

přihlášení

Nosorožec na Nové scéně V roce 1960, kdy měla francouzskou premiéru, byla hra Eugèna Ioneska chápána jako metafora vzniku kolektivistických totalitních režimů. Že se Nosorožec již osm měsíců po této premiéře objevil v Divadle E. F. Buriana, bylo vskutku pozoruhodné... další tipy
Nový snímek Paula Thomase Andersona s názvem The Master bude mít premiéru 12. října... více Čert vem Ratha, hokej i záhadného tvora, natočeného v blízkosti podmořského ropného vrtu nedaloko Britských ostrovů (on už se o něj král rybářů Jakub Vágner postará)... více Modeselektor + Thom Yorke: This... více Nejmladší generace amerického rapu si svojí cestu razí skrze mixtapy... více Poslechněte si pilotní singl The Full Retard nové desky Cancer for Cure veterána brooklynské rapové scény EL-Pho... více

téma: Nevolnost

téma je z fóra: Signál za signály (č. 2/2012)

Nevolnost

Lukáš | 18. leden 2012 17:09

"Nic jiného než láska koneckonců není a vítězství zakládá jen pravdu vítězů, která se stává lží plodící nenávist." Další pseudointelektuální "objektivní" kritika údajného Havlova mýtu, o kterém stejně jako autor ani já nevím a tak se jen divím energii, která některá ega nutí do psaní podobných manifestů. Nevím, proč je pro některé lidi tak lákavé filozoficky analyzovat "obsah" a "formu" (pro mnohé zcela banálního, leč i z praktických ohledů nutného) státního pohřbu. Nevím, kde je zdroj té vaší paranoie, snad v absenci naděje pro všechny ve prospěch osobního spasení, že nebudete jako my (rozuměj "oni") a svou proklamovanou nestrannost budete proti nám ("ostatním") bránit třeba vlastní legálně drženou zbraní - i z tohoto důvodu se mi z podobných textů už dělá nevolno, protože jejich autoři jen manifestují, ale nevěří, jsou vždy generálové po bitvě, ale chybí jim vlastní myšlenka, chybí jim cesta - Havel byl jejich přesný opak. Cítím povinnost se vůči nim vymezit, snad ze stejných pohnutek jaké vás dovedli k sepsání tohoto článku.

RE: Nevolnost

Michal Rusek | 18. leden 2012 21:34

Absolutně s vámi nesouhlasím. I já jsem prošel nejprve obdobím obdivu a i tisku samizdatů za propuštění VH z vězení, abych nakonec nejen pochopil, ale hlavně v praxi zaznamenal, že každá moc korumpuje a osoba VH nebyla výjimkou. Bylo by to na delší vysvětlování, ale kdo pochopit a vidět nechce, nikdy nic nepochopí ani neuvidí. K tomu viz:

http://www.evropsky-rozhled.eu/vaclav-havel-obhajoval-koncept-preventivni-valky/

http://blisty.cz/art/61808.html