ISSN 1803-6635

hledat

přihlášení

Wakushoppu 2/2012 Série improvizované hudby Wakushoppu se během roku existence stala důležitou součástí hudebního dění. Na druhém letošním večeru vystoupí noiseoví Lovci lebek a duo Jorge Boehringer & K!amm. Nejprve zvlášť a posléze všichni dohromady... další tipy
Karate - Rap - 80. léta... více Freeky tanečníci a freeks v novém videoklipu jihoafrické skupiny Die Antwoord I Fink U Freeky... více Skupina The Flaming Lips, která bude patřit mezi hlavní taháky letošních Colours of Ostrava předělala skladbu I Want You (She's So Heavy) od The Beatles... více Nancy Holt mluví a vzápětí slyší vlastní slova... více Alan Moore a Occupy London... více Modeselektor feat. Otto von Schirach: Evil Twin... více

téma: jednorožec

téma je z fóra: Škoda, třikrát škoda (č. 5/2010)

jednorožec

šimek | 03. březen 2010 09:56

klasický přemoudřelý kritik:o)Osobně pokládám toto představení za skvělé. Do Minoru se synem pravidelně chodím a mám to divadlo moc rád. Jednorožec je klasická ukázka jejich špičkové práce. Loutky, projekce, hra stínů a světel, nemírně nápadité použití jezdícího pásu, to vše doplněno skvělou hudbou(repující policie, která mí vlčí hlavy a svítící oči, to je přece nádhera). Vše je nesmírně kompaktní a funguje, syn už to viděl 2x a chce ještě. Škoda, že chodí málo lidí, protože je odrazují i takové bláboly, jako ten na který reaguji.
Jednorožec je minimálně stejně dobrý jako klasiky Minoru, putování Vlase a Brady, Karkulka, Sněhurka, Planeta opic, Malenka, Kabaret tlukot a bubnování...
Píšu to sem proto, že vím jak herci smutně reagují na kritické jedovaté sliny a chci se jich zastat. Je to podobný blábol, jako kritika FANTASTICKÉHO Godota na Nové scéně, o ktzerém v médiích čtu jen samou hanu. Herci nedejte se:o)

RE: jednorožec

Jakub Jareš | 30. duben 2010 23:11

Souhlasím s Vámi. Dnes večer jsem na představení byl a jsem naprosto nadšený. Již dlouho jsem v českých divadlech neviděl představení, které by mě dokázalo takhle vtáhnout. Pan recenzent má pocit, že se to rozpadá. Já jsem měl naopak pocit, že to celé graduje a díky skvělé režijní práci jsem až do konce nedokázal odhadnout, jak to dopadne. Všem doporučuji.