ISSN 1803-6635

hledat

přihlášení

Nosorožec na Nové scéně V roce 1960, kdy měla francouzskou premiéru, byla hra Eugèna Ioneska chápána jako metafora vzniku kolektivistických totalitních režimů. Že se Nosorožec již osm měsíců po této premiéře objevil v Divadle E. F. Buriana, bylo vskutku pozoruhodné... další tipy
Nový snímek Paula Thomase Andersona s názvem The Master bude mít premiéru 12. října... více Čert vem Ratha, hokej i záhadného tvora, natočeného v blízkosti podmořského ropného vrtu nedaloko Britských ostrovů (on už se o něj král rybářů Jakub Vágner postará)... více Modeselektor + Thom Yorke: This... více Nejmladší generace amerického rapu si svojí cestu razí skrze mixtapy... více Poslechněte si pilotní singl The Full Retard nové desky Cancer for Cure veterána brooklynské rapové scény EL-Pho... více
úvod > diskuse > > Tělo a technika (č. 8/201...

fórum: Tělo a technika (č. 8/2011)

diskusní fórum ke stránce: Tělo a technika

Akira

Lukáš Polívka | 12. duben 2011 23:44

„Akira – jež byla“

Akira je chlapec.

RE: Akira

Lukáš Polívka | 12. duben 2011 23:46

Alespoň že se ženského rodu autor v článku drží konsistentně. ;)

(Je to TEN Akira, pro jistotu.)

RE: Akira

TS | 20. duben 2011 14:48

Díky za upozornění. Toho, že Akira je mužské jméno, jsem si samozřejmě vědom, nicméně už v době, kdy jsem film poprvé viděl, což bude nějakých 11 let, jsem si navykl skloňovat název podle ženského vzoru. Asi že k tomu to "a" na konci svádí. Automatismy jsou mocné. V půli psaní článku jsem si to uvědomil, leč se mi pak vykouřilo, že bych to měl opravit.