ISSN 1803-6635

hledat

přihlášení

Nosorožec na Nové scéně V roce 1960, kdy měla francouzskou premiéru, byla hra Eugèna Ioneska chápána jako metafora vzniku kolektivistických totalitních režimů. Že se Nosorožec již osm měsíců po této premiéře objevil v Divadle E. F. Buriana, bylo vskutku pozoruhodné... další tipy
Nový snímek Paula Thomase Andersona s názvem The Master bude mít premiéru 12. října... více Čert vem Ratha, hokej i záhadného tvora, natočeného v blízkosti podmořského ropného vrtu nedaloko Britských ostrovů (on už se o něj král rybářů Jakub Vágner postará)... více Modeselektor + Thom Yorke: This... více Nejmladší generace amerického rapu si svojí cestu razí skrze mixtapy... více Poslechněte si pilotní singl The Full Retard nové desky Cancer for Cure veterána brooklynské rapové scény EL-Pho... více
úvod > diskuse > > Testosteron do vlády (č. ... > jednání budou tvrdá...

téma: jednání budou tvrdá...

téma je z fóra: Testosteron do vlády (č. 14/2010)

jednání budou tvrdá...

Hana Sedláčková | 14. červenec 2010 21:52

Velmi vtipně vypointovaný komentář, který skrývá několik zásadních témat. Díky za zajímavé hledisko o posilování exekutivní složky státu a interpretaci feminizaci Poslanecké sněmovny v tomto světle! Nevím, kdo ze zástupců stran vládní koalice použil ten argument, ale zaslechla jsem, že jako důvod, proč není ve vládě ani jedna žena, také padlo, že jednání budou tvrdá a že by to nebylo nic pro ženy. Jednak mi to připadá urážející - jakoby ženy neuměly zastat tvrdou práci. (A nebo měl dotyčný na mysli jednání, kde budou zhusta padat vulgarity, na což by ženy neměly žaludek? V tom případě by ženy právě ve vládě jistě měly být; vulgárnost nepatří zrovna do způsobů jak zlepšit práci exekutivy.) Hlavně mi to ale připadá sebezahleděné: předpokládá daný muž, že například jednání do dlouhých nočních hodin, o víkendech atp., která vylučují například čas na rodinu, jsou zárukou dobrého výsledku? Nemyslím si to a "naspeedovaných samců" je dle mého spíš třeba se obávat.