ISSN 1803-6635

hledat

přihlášení

Nosorožec na Nové scéně V roce 1960, kdy měla francouzskou premiéru, byla hra Eugèna Ioneska chápána jako metafora vzniku kolektivistických totalitních režimů. Že se Nosorožec již osm měsíců po této premiéře objevil v Divadle E. F. Buriana, bylo vskutku pozoruhodné... další tipy
Nový snímek Paula Thomase Andersona s názvem The Master bude mít premiéru 12. října... více Čert vem Ratha, hokej i záhadného tvora, natočeného v blízkosti podmořského ropného vrtu nedaloko Britských ostrovů (on už se o něj král rybářů Jakub Vágner postará)... více Modeselektor + Thom Yorke: This... více Nejmladší generace amerického rapu si svojí cestu razí skrze mixtapy... více Poslechněte si pilotní singl The Full Retard nové desky Cancer for Cure veterána brooklynské rapové scény EL-Pho... více
úvod > diskuse > > To mám pořád mluvit o pen...

fórum: To mám pořád mluvit o penězích? (č. 44/2008)

diskusní fórum ke stránce: To mám pořád mluvit o penězích?

rada

Radim Kopáč | 30. říjen 2008 15:06

Vladimír Novotný je výsostným odborníkem nejen na literaturu, ale i na tak citlivou oblast, jakou je kulturní politika státu. K jeho renomé přispívá jeho dlouholeté působení v disentu v období totality a redigování několika samizdatových edic. Doporučuji udělat s ním obsáhlý rozhovor.

RE: rada

Pineda | 30. říjen 2008 18:56

Že by mu v A2 poskytli trochu toho "hubotřasného prostoru" ;)

RE: rada

Pineda | 30. říjen 2008 18:57

...a měl by ho vést rozhodně Jiří T. Král!

státní investice

M. Kozelka | 29. říjen 2008 13:32

Stát by měl mladým umělcům snášet modré z nebe. Financovat jim exkluzívní tvůrčí pobyty u moře, poskytovat jim dlouhodobá zahraniční stipendia a granty, rozmazlovat je a privilegovat je před ostatními vrstvami obyvatelstva. Chránit je před nepříznivými vlivy obyčejného života a nenutit je ptát se po jeho smyslu. Odměnou za to by mladí umělci dál produkovali to, co nyní produkují - nicneříkající a bezcenné sračky. Nepletli by se do politiky a neohrožovali by kterýkoli vládnoucí režim. Osud umělců by byl v rukou státu, osud státu by závisel na komfortu umělců.