ISSN 1803-6635

hledat

přihlášení

Nosorožec na Nové scéně V roce 1960, kdy měla francouzskou premiéru, byla hra Eugèna Ioneska chápána jako metafora vzniku kolektivistických totalitních režimů. Že se Nosorožec již osm měsíců po této premiéře objevil v Divadle E. F. Buriana, bylo vskutku pozoruhodné... další tipy
Nový snímek Paula Thomase Andersona s názvem The Master bude mít premiéru 12. října... více Čert vem Ratha, hokej i záhadného tvora, natočeného v blízkosti podmořského ropného vrtu nedaloko Britských ostrovů (on už se o něj král rybářů Jakub Vágner postará)... více Modeselektor + Thom Yorke: This... více Nejmladší generace amerického rapu si svojí cestu razí skrze mixtapy... více Poslechněte si pilotní singl The Full Retard nové desky Cancer for Cure veterána brooklynské rapové scény EL-Pho... více
úvod > diskuse > > Vydávání DVD v Čechách - ... > Pro Kamila Boháčková

téma: Pro Kamila Boháčková

téma je z fóra: Vydávání DVD v Čechách - filmový zápisník (č. 5/2010)

Pro Kamila Boháčková

šedý vlk | 08. březen 2010 21:02

Pro mne bylo velmi zajímavé sledovat Vaše vystupování co by redaktorky časopisu v debatě se čtenáři. Už tu mám emaily od nepříjemě překvapených kamarádů, kteří vážně uvažují o zrušení předplatného ádvojky. To je asi trochu extrém. Ale stejně. Nějak nemohu pochopit, že tentýž autor/redaktor, který je schopen napsat jednu z nejzajímavějších recenzi na takový ne-zrovna-snadný film jako jsou Pouta, může napsat do takovéhle diskuse něco podobného jako Vy (18:55). To mi fakt hlava nebere. A nejspíš nejsem úplně sám...

šedý vlk

ps:

Já se pochopitelně za žádného "soukupovce" nepokládám. Pokud za něj nepokládáte každého, kdo si u Zóny rád kupuje filmy.

RE: Pro Kamila Boháčková

Kamila Boháčková | 08. březen 2010 21:27

Pane šedý vlku, píšeme si tady, co kdo kdy napsal či udělal, ale zatím jste ani neudal své jméno.
Něco jiného je přeci recenze do tištěného časopisu a něco jiného reakce na jiný článek na blogu.
Diskuzí nad filmovými články v A2 nikdy moc nebylo a z této podoby jsem docela překvapená. Je jasné, že když něco otisknu, tak si za tím stojím. Protože já jsem článek pana Čeňka chápala podobně jako Tonda Tesař, tedy jako zamyšlení na dvěma extrémními podobami DVD vydávání u nás - levné pošetky a elitní edice Zóny (to nemyslím nikterak negativně). Netušila jsem, kolik emocí může vyvolat jeden text. Každý měl možnost se tu vyjádřit, jak článek četl on. Kolik čtenářů, tolik výkladů. Moc nechápu, co vám na mé reakci tak vadí. A už vůbec nechápu, proč byste si kvůli tomuto chatu, kam píše naprosto kdokoliv (ani nevíme, jak se jmenuje), nechtěl dál číst tištěný časopis.

RE: Pro Kamila Boháčková

šedý vlk | 08. březen 2010 22:10

Děkuji Vám za odpověď, Kamilo.

"ALE takhle nikam nedojdeme. To by filmový kritik nemohl nikdy napsat žádnou recenzi na film - jen si představte té dřiny, co chudáci filmaři s filmem měli! A tak málo peněz. A co dělá kritik? Sedí za pecí a kritizuje! :-) To je úsměvná představa, domníval jsem se, že dávno překonaná. Právo na kritický názor má přeci v dnešní době každý. ... (atd.) "

Konkrétně tenhle odstavec jsem měl na mysli. Jak už tu řeklo několik diskutujících přede mnou, Jiří Flígl napsal dnes dopoledne velmi rozumný příspěvek vedoucí ke konsensu. Pak mi tahle "karta", na téma, "to bychom nemohli nic kritizovat", se kterou tu již hrál, nebo to aspoň zkoušel, Jan Kolář, připadla trochu nadbytečně vytažená, pouze znovu rozdmýchala uhašené či uhasínající. Toť vše.

Pokud jde o mou identitu, již v prvním postu jsem tu uvedl svůj nick z čsfd, kde si o mě lze přečíst více.

S přáním příjemného večera,

šedý vlk

ps: Pochopitelně vaši skvělou recenzi a diskusi pod článkem (ono tu to moc lidí jako 'chat' nebralo) nepovažuji za stejnou ani příbuznou disciplínu. Mě osobně by jako autora, resp. redaktora poněkud zarazila podobná reakce na článek - a protože se nepovažuji za vševědoucího, zkusil bych si položit pár otázek, a mezi nimi by asi byla i otázka po tom, zda-li jsem se jako autor/redaktor aspoň trochu nespletl, nemohlo-li se to přece jen stát. Tuhle reflexi z Vaší strany jsem tu, jako doposud oddaný čtenář A2, trochu postrádal.