Dámy a pánové!

Festival STIMUL k nám od roku 2005 jako jeden z mála pravidelně přiváží aktuální alternativní a experimentální hudbu ze zahraničí. Na podzim se ve třech víkendech (od 6. do 21. října) uskuteční čtyři večery věnované rozmanitým podobám současné hudby.

Tento ročník spojuje mnoho novinek a očekávání. Nově se festival stal součástí aktivit A2 kulturního týdeníku, který tak rozšíří svou působnost a pokusí se interprety, o nichž píše na svých stránkách, dostat i na českou scénu. Většina hudebníků se na českých pódiích představí vůbec poprvé. STIMUL rovněž získal nový prostor k pořádání akce. Jako spolupořadatel vstupuje do hry pražské Divadlo Archa, v jehož prostorách se všechny koncerty uskuteční. Nově se také festival spojil s významnými filmovými festivaly – DER FILM a MOFFOM (Music on Film – Film on Music).

Po předchozích ročnících jsme změnili koncepci festivalu. Koncertů je méně, avšak jejich dramaturgie a více interpretů v jednom večeru slibuje intenzivnější hudební zážitek. To podstatné o nich se dočtete na těchto stránkách nebo na webu www.stimul-festival.cz.

Věříme, že vám v říjnu dáme ten správný STIMUL!

Jan Vávra, ředitel festivalu