S.C.U.M. Manifesto - polotovary

Hudebník, avantgardista, recyklátor ideologií a prominent kontrakultury Boyd Rice je jako bořitel rádoby menšinových identit strůjcem frakcí odmítajících alternativu ve prospěch nepřípustných ideologií. Jako estetik nacismu, recyklátor fašismu a obdivovatel Walta Disneyho, Charlese Mansona, Antona LaVeye, Nancy Sinatrové nebo společenského darwinismu konce 19. století si buduje svou vlastní obskuritu tím, že kýči, stejně jako patosu a násilí, vrací jejich počáteční svůdnost. Text, kterým Boyd Rice spolu s Adamem Parfreym reagují na vzrůstající oblibu stejnojmenného manifestu Valerie Solanas, vyšel roku 1993 jako sleevenote desky The Tards. Dokazuje, že líc těžko stravitelného je po obrácení naruby ještě o něco nestravitelnější. Možná poslední z velkých manifestů.

 

 

Černoši, Židi, Ženy a všichni ostatní kverulanti:

DRŽTE UŽ HUBU!

Myslíte si, že se vám ubližuje – podívejte se na nás, na kriply! Jsme pod tlakem o mnoho déle než vy! Jsme ojebávaný OD POČÁTKU ČASU!

Vyřadili nás jako nedochůdčata a zrůdy, potlačili nás ve jménu eugenických programů. Ale takzvaní liberálové páchají nesrovnatelně horší zločin. Omílají nás dokola v oněch takzvaných Speciálních olympijských freak show, aby se mohli cítit jako hodní hoši, protože pro nás dělají něco dobrého. Liberálové jsou paraziti a pokrytci a budou rozdrceni, zatímco budou řídit svoje Volvo nebo sedět ve svých křeslech a sledovat kolaborantské kriply v televizi!

Pamatujte:

Chytří lidé vyrábějí bomby a bakterie, které zabíjejí lidi!

Chytří lidé porážejí stromy a zabíjejí zvířata a ničí životní prostředí!

Chytří lidé jsou příčinou všech problémů dnešního světa!

My, kriplové, říkáme, že je čas, abychom se rozhodovali sami!

My, kriplové, říkáme, že je čas rozsekat chytré lidi!

I když jsou naše ruce zdeformované, můžeme střílet z pistolí a používat nože, které vás zabijí! Chytří lidé, DÁVEJTE SI POZOR!

Váš čas VYPRŠEL!

 

Přeložil Ondřej Parus