Zadnice vytřená, zuby vyčištěné, káva se vypila - polotovary

Nakonec se stane, že komentář ubírá místo tomu, o čem stejně mnoho nevíme. Nyní je třeba číst. Vybíráme z konvolutu lístků psaných na psacím stroji a svého času ukládaných ve výčepu táborské pivnice U Lva. Lubomírův nechtěný vstup do české literatury se připravoval dlouho: všechno se ale zaseklo. Znáteli autora, napište redakci aspoň jeho příjmení.

 

Postřehy (3. 9. 2003)

Na rohlík si na snídani, ještě to namáznu hořčicí, tak mi to dobře chutná. Včera jsem se ukázal v pivnici. Jdu kolem auta – tmavé barvy Felicia. Dobře jsem se vyspal. Včera i se kouk, na Doremi, co stále má Trávníček. Lustrem svítim. Před spaním zhášim i zamykám dveře od bytu. Někdy flusnu do umyvadla, co hned vodou spláchnu. Dnes půjdu do knihovny, něco si zas vypučit. Koukám se tak u dveří, jaká je knižní novinka.

 

Postřehy (16. 9. 2003 Já nejsem, od záchranné služby)

Koupil si plátek sekané, dnes to má i vylézt, na 23 stupně. Včera trochu i vína, 3 vel. piva. Mám sprchový kout, jsem i rád slečenej. Rád se tedy slíknu, trenky letěj dolu na zem. Pustim sprchu a né moc horkou. Proud vody směruju, zespoda i na varlata. Dnes jsem platil nájem a to dělá: tisíc 490 kaček. Okno si otevřu, ať ven, jdou prdy, smetí vynesu. Na starom provozu, nad kurtama, byly slabé výdělky. Tahal jsem občas balíky. Vážily, do 15 kg.

 

Už zase skáču přes kaluže (26. 9. 2003)

Ve skříni u sebe, mám srovnané prádlo. Je jasno, včera jsem měl pivko. Díval jsem se nedávno, na film Ikarův pád – s Menšíkem, pojednává to, jasně vo alkoholu. Vl. Menšík to mistrně zahrál. Včera ve snídani s Novou, hovořili vo muzikálu Rebelové. Mám i sprchovej kout, koupil jsem si toaletní mýdla. Toaletní papír mám taky koupenej, na vytírání zadnice, když koupim BLESK za 6 kaček, tím se nevytřu. V úterý i jsem se koukal, na Doremi. Včera to chodilo i do civilu, ozývalo se před polednem „Civil“. Zadnice vytřená, zuby vyčištěné, káva se vypila.