Anna Biller

Anna Biller je losangeleská videoumělkyně, performerka, režisérka a autorka dvou celovečerních filmů. Ve svých precizně stylizovaných dílech plných energie a vzrušení zobrazuje ženskou touhu ze všech možných úhlů pohledu, vždy ale nečekaným způsobem. Zde otištěný záběr pochází ze snímku The Love Witch (Čarodějka lásky, 2016), jehož protagonistkou je krásná Elaine (ztvárněná Samanthou Robinson), která absolvovala kurs magie. Snímek kombinuje estetiku filmů o sériových vrazích s naivní okultistickou tematikou. Ukazuje ženu, která zaujímá pozici pečovatelky i sexuální bohyně, její pokusy o nalezení pravé lásky však ztroskotávají a ona sahá po vražedné „milostné magii“. V rušné čajovně viktoriánského stylu, plné noblesních dam, hovoří Elaine nad šálkem čaje se svou emancipovanou přítelkyní Trish:

Elaine: Je to tu nádherné! Cítím se jako princezna v pohádce!

Trish: Míváš tyhle princeznovské fantazie často?

Elaine: Samozřejmě! Jsme sice dospělé ženy, ale naše potřeby jsou stejné, jako když jsme byly malé holčičky. Stále přece sníme o tom, že se o nás jednoho dne postará krásný princ na bílém koni.

Trish: A není to směšné?

Elaine: Já svého prince na bílém koni ještě hledám. Studuji parapsychologii a musím říct, že díky ní rozumím mužům mnohem lépe než dříve. Kdybych jen dříve věděla to, co vím teď! Jerry by mě nikdy neopustil.

Trish: Kdo je Jerry?

Elaine: Můj bývalý manžel. Ten den, kdy odešel, jsem zemřela. Ale potom jsem se znovu narodila – jako čarodějnice.

Dialog je prostříhaný záběry na zavražděného Jerryho a odvíjí se za doprovodu harfy, nad načechranými dortíčky.