Vše o mé narkomatce

Osudy kokainové královny Griseldy Blanco

Nová šestidílná minisérie Netflixu reflektuje osud nechvalně proslulé kolumbijské narkobaronky Griseldy Blanco. Tvůrci podílející se na seriálech Narcos a Narcos: Mexiko se příliš neodklánějí od konvencí děl sledujících vzestup a pád mafiánů, novum spočívá v tom, že hlavní postavou je žena.

Seriál sledující osudy kolumbijské obchodnice s drogami Griseldy Blanco, které se ve své době bál i samotný Pablo Escobar, se televizní a filmová herečka Sofía Vergara, známá především díky dlouholetému účinkování v populárním sitcomu Taková moderní rodinka, snažila u amerických televizních stanic a streamovacích platforem prosadit posledních patnáct let. Nedůvěra v projekt i v hereččiny schopnosti zvládnout dramaticky náročnou hlavní roli se nakonec zlomila až ve chvíli, kdy se námětu ujal tvůrčí a producentský tým seriálu Narcos (2015–2017), který se také odehrával v drsném světě kolumbijských drogových gangů a na nějž Griselda pomyslně navazuje. Pro herečku jde nepochybně o zásadní moment kariéry.

 

Ochránit děti kokainem

Tvůrci se soustředí především na protagonistčiny peripetie v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století, kdy opouští svého násilnického manžela a se třemi malými syny a kilem kokainu odjíždí z Medellínu do Miami. Tam se z ní postupně …

Tento článek si přečtou pouze předplatitelé


Předplaťte si Ádvojku

Přihlášení

Kupte si A2 v elektronické podobě