Oddalovaný klimax

Tranceový revival Eviana Christa

Britský beatmaker Evian Christ patří už více než dekádu k ostře sledovaným klubovým tvůrcům. Vydání dlouhohrajícího debutu ale neuspěchal. Producent známý mimo jiné díky spolupráci s Kanyem Westem dal na albu Revanchist volný průchod své lásce k trance music. Tu potvrdil i nedávným mixem pro BBC Radio 1.

Pořad Essential Mix na britské stanici BBC Radio 1 platí ve světě taneční hudby za res­pektovanou instituci a DJskou metu. Jeden z posledních guestmixů v sérii, jejímž dramaturgem je legendární postava taneční scény Pete Tong, představil selekci jako vystřiženou ze zlatých časů stadionové trance music na přelomu milénia. Efektně gradující kompilaci plnou hypnotických beatů a epických dropů tentokrát ovšem nemá na svědomí některý z dosluhujících tranceových veteránů, ale ­Evian Christ – jeden z nejprogresivnějších současných producentů elektronické taneční hudby.

 

Christ a Yeezus

Fakt, že se původně kontinentální styl ­trance vrací do módy i rejstříku aktuální klubové generace, není žádná novinka. Velkou zásluhu na tom má bezesporu právě Joshua Leary alias Evian Christ. Čtyřiatřicetiletý anglický producent, pocházející z městečka Ellesmere Port nedaleko Liverpoolu, se do širšího povědomí dostal před deseti lety díky spolupráci s ­Kanyem Westem. …

Tento článek si přečtou pouze předplatitelé


Předplaťte si Ádvojku

Přihlášení

Kupte si A2 v elektronické podobě