Romantycmus - idiot dýchá

Nepopsatelná sklíčenost. Když současní umělci jedou další kolo futuristického kretenismu, o kterém ses domníval, že vyhynul nejpozději s osvětimskou můrou. Ani ve stínu nejhlubšího mentálního regresu by tě nenapadlo, že od někoho žijícího uslyšíš vyprávět, jak marasmus lidského rodu vyřeší rozvoj technologií. Tisíciletí si citlivější část lidstva láme hlavu s teodiceou, a přitom je zdrojem zla jen chabé tempo vývojářů v Silicon Valley. A nebylo to jenom tohle, bylo toho víc a čím dál lepší. Držte si klobouky, protože oni jsou plní mesianistického kvasu a ten musí ven.

Takže: Stát je nepřijatelný, ale kapitalismus je spíš ten nůž, který maže chleba, než ten, který vraždí člověka. Generace Y je předvojem prvního nezotročeného lidstva. Očipování je dobrá cesta, všichni u nás jsme očipovaní. Je to nesdělitelný a úžasný pocit, být tělesným nositelem dat a vstupního kódu do naší polis. Kšeftovat s bitcoiny je jak zábavné, tak revoluční. Princip solidarity se dovršil v cloudovém režimu. Vaše okovy zpřetrhá klávesnice. Náš ideolog je schopný vám vysvětlit všechno, dokonce i všechno, co děláme a o co nám jde. Náš hacker vydělává simulováním hackerských útoků pro velké firmy majlant, naši dobrovolníci pro nás pracují zadarmo. Vyslovené svině nás platí všehovšudy tak tři čtyři, pak už jsou to samí slušní lidé. Třeba náš hacker. Generace X trpí předsudky souvisejícími s existencí reálného světa, však ona vymře. Pořád nám připomíná půdu a dýchání jak blbá. Její skepse nás demotivuje, protože my máme recepty a řešení. Namístě je optimismus, příkladně životy nás displejem osvícených prodlouží dehumanizační chirurgické zákroky až o dvě stovky let už v dohledné době. Považte, nakolik se nám prodlouží řetěz radostí z appleovských novinek. Umění je způsob komunikace. Nic víc. Žádné nabubřelé artefakty. A když už nějaké vytvoříme a zpeněžíme, je to jen součástí permanentního experimentu se společenskými mechanismy. Ani korunu od státu! Pracháči v soukromém sektoru si vás odepíší z daní, jejichž placení považujeme za nemravné. Provařovat se ve státních médiích je však přijatelné, stejně jako lačnit po státní perzekuci, která s provarem tak nějak souvisí. Provar nevylučuje tendenci k anonymizaci (tedy ke žvanění o ní). Svět je konečně plný nekonečných možností závislých na internetu. Deep web nelze profízlovat. (Svatá prostoto!) Sdílení svobodného informačního prostoru s distributory dětského porna a zbraní potvrzuje naši tezi o humanizační úloze technologií, i když se vám to zatím nezdá. Jsme tu pro všechny, otevření a syntetizující, zajímá nás všechno, klidně i sociální nespravedlnost (jen u toho musí být nějaké parádní ajťácké vychytávky). Přesvědčte se. Navštivte třeba Ethereum Meetup, setkání příznivců Etherea, orientované na praktickou realizaci kontraktů. Tady u nás se rodí ten nový, spravedlivější svět.

Určitě přijdu, neboť není děsivější fascinace než mozkem zabedněným svěžími větry.

Nepopsatelná sklíčenost. Když od Club Mate za bitcoiny letí přes hory a doly, promiňte, mezi dvěma paralelními světy, k negrům v měděných dolech, k holkám bez pasů, které právě felují osmnáctého klienta, k muklům meloucím žaludovou pastu v koncentrácích Severní Koreje, k Pakoškám bez pracovního povolení v podzemních prádelnách evropských metropolí, k číňanským dětem přitisknutým k tištěným spojům, k šikanovaným vojclům, k lidem, kteří už svou ledvinu definitivně prodali, když ke všem těm dosud nepolíbeným uzdravujícím géniem virtuálu letí tohle poselství nové doby: Přijde den a některá vhodná aplikace vás osvobodí!

Akorát si ji nesmí stáhnout i váš otrokář. No hlavně že už víme, jak Z toho ven.